Πιστοποιητικό εντοπιότητας

Έκδοση πιστοποιητικού εντοπιότητας

TL:DR

Εκδίδεται άμεσα μόνο από το Δημοτολόγιο του Δήμου  όπου ψηφίζετε. Στο ΚΕΠ θα το παραλάβετε εντός μιας ή δύο ημερών.  Χορηγείται μόνο στους Εκπαιδευτικούς που εργάζονται στη Δημόσια εκπαίδευση. Δεν χρειάζεται ως δικαιολογητικό στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ/Φορέων του Δημοσίου, καθώς η κατοικία για το σκοπό αυτόν  αποδεικνύεται με βεβαίωση μονίμου κατοικίας

Αρμόδια υπηρεσία 

Το Δημοτολόγιο όπου έχετε την κανονική σας εγγραφή. Αν δεν γνωρίζετε τι είναι  η κανονική σας εγγραφή, τότε είναι στο δημοτολόγιο του Δήμου όπου ψηφίζετε. Αν δεν γνωρίζετε που ψηφίζετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Μάθε που ψηφίζεις για να το βρείτε.  

Πρέπει να πάω απαραίτητα στο Δημοτολόγιο;

Ναι, αν θέλετε άμεση παραλαβή θα πρέπει να απευθυνθείτε  στο δημοτολόγιο που έχετε την κανονική σας εγγραφή.

Μπορείτε όμως να κάνετε αίτηση και στα  ΚΕΠ, την οποία διαβιβάζουν  με e-mail στο αρμόδιο δημοτολόγιο και συνήθως απαντάται εντός της ημέρας ή την επόμενη μέρα.

Επίσης μπορείτε να το  ζητήσετε  μόνοι σας  στο gov.gr και να το παραλάβετε από τη θυρίδα σας εντός μιας ή δύο ημερών από τον υπάλληλο του Δήμου. Αν ο Δήμος που είστε Δημότης δεν έχει ενταχθεί στο gov.gr , τότε την αίτησή σας θα διεκπεραιώσει το ΚΕΠ που θα επιλέξετε.

Δικαιολογητικά

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε μαζί σας ταυτοποιητικό έγγραφο και να έχετε κανονική εγγραφή στη μερίδα της οποίας το πιστοποιητικό ζητάτε (στην περίπτωση που η διαδικασία γίνεται δια ζώσης). 

Κόστος 

Δωρεάν

Παρατηρήσεις / Προσοχή

Χορηγείται μόνο σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται στη Δημόσια Εκπαίδευση. Δεν αποτελεί μέσο απόδειξης εντοπιότητας για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, όπου αντί αυτού απαιτείται βεβαίωση μονίμου κατοικίας. Για περισσότερα διαβάστε τη  σχετική εγκύκλιο  που προέρχεται από την  ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.