Πως μπορούμε να βρούμε τον ΑΜΑ με τους κωδικούς μας στο taxisnet ;

Υπάρχουν 2 εναλλακτικοί τρόποι να ανακτήσετε το ΑΜΑ σας εφόσον το έχετε εκδώσει ήδη. Πως να βεβαιωθείτε όμως αν διαθέτετε ΑΜΑ ΙΚΑ ή Αριθμό Μητρώου ΕΦΚΑ;

1ος Τρόπος

Βήμα 1: Έλεγχος εάν διαθέτετε ΑΜΑ ΙΚΑ. Είσοδος στην ιστοσελίδα:   www.efka.gov.gr/el  – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ – Περισσότερα –Βεβαίωση Απογραφής – Σύνδεση με κωδικούς taxisnet – Εκτύπωση της βεβαίωσης απογραφής σε pdf. Στη βεβαίωση που εκτυπώνεται υπάρχει το πεδίο Αριθμός Συστήματος ΕΦΚΑ.  Αυτός είναι ο ΑΜΑ ΙΚΑ.

Βήμα 2: Εάν δεν εμφανίζετε αριθμός συστήματος ή δεν σας δίνει την επιλογή εκτύπωσης αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε ΑΜΑ . Θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού στο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) για την έκδοση του ΑΜΑ ΙΚΑ. Θα απευθυνθείτε στο Μητρώο του ΕΦΚΑ της περιοχής σας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσετε τα βήματα που παρατίθενται σε αυτή την ανάρτηση μας  για την απόδοση ΑΜΑ για πρώτη φορά.

2ος Τρόπος

Ο διπλανός σύνδεσμος (https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Atlas/Login.aspx) μας οδηγεί στο ασφαλιστικό βιογραφικό Εθνικού Μητρώου Ασφάλισης ΑΤΛΑΣ και εκεί μπορούμε να βρούμε τον ΑΜΑ.

Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το ασφαλιστικό βιογραφικό του, όπου αναφέρεται Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου ΑΜΑ και ο χρόνος ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει.

Η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΑΑΔΕ ή με τη χρήση κωδικών eIDAS.

Σε κάθε περίπτωση για να μπείτε στην πλατφόρμα που αναγράφεται ο ΑΜΑ, απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.