Αυτόματα τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας των πολιτών σε ΚΕΠ, ΗΔΙΚΑ και ΕΦΚΑ

Αυτόματα και χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών θα μπορούν οι ΗΔΙΚΑ, τα ΚΕΠ και ο ΕΦΚΑ να ενημερωθεί για τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας των πολιτών γλιτώνοντας από πολλές διαδικασίες και συντόμευση των χρόνων διεκπεραίωσης συγκεκριμένων συναλλαγών.

 

Σύμφωνα με τρεις αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη ξεκινάει νέα διαδικτυακής υπηρεσίας με όνομα «Στοιχεία Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας» της Ελληνικής Αστυνομίας στο πληροφοριακό σύστημα «AMKAΕΜΑΕΣ» της ΗΔΙΚΑ μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας.

Στόχος της παροχής της νέα ηλεκτρονικής υπηρεσίας διασύνδεσης είναι η βελτίωση του επιπέδου ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών, μέσω των κεντρικών υποδομών διαλειτουργικότητας, από τα πληροφοριακά συστήματα των Φορέων του Δημοσίου.

Στην περίπτωση της ΗΔΙΚΑ στόχος είναι η αξιοποίηση του Μητρώου Δελτίων Αστυνομικών Ταυτοτήτων, που τηρεί η Ελληνική Αστυνομία από το Πληροφοριακό Σύστημα «AMKA-ΕΜΑΕΣ» της Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ, προκειμένου για την επικαιροποίηση των στοιχείων ταυτότητας των απογεγραμμένων προσώπων, τα οποία καταχωρούνται στο Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ. Ετσι αυτόματα θα ενημερώνεται τα στοιχεία που προβλέπει το ΑΜΚΑ χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια των πολιτών για τυχόν αλλαγή των στοιχείων ταυτότητας.

Το ίδιο θα ισχύσει και για την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων καθώς και στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης «e-Ε.Φ.Κ.Α».

Διαβάστε όλο το άρθρο στα dikaiologitika.gr. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.