Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη διοικητική και ψηφιακή αναβάθμιση του ΥΜΕ

“Προγραμματική συμφωνία για την απλοποίηση και την ψηφιοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών υπέγραψαν σήμερα, 14 Ιανουαρίου 2020, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Λεωνίδας Χριστόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος”.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του. Συνολικά 13 διαδικασίες του Υπουργείου Μεταφορών πρόκειται να απλοποιηθούν και να διεκπεραιώνονται χωρίς την παρουσία του πολίτη στις κατά τόπου Διευθύνσεις Μεταφορών. Πιο χαρακτηριστικές είναι η διαδικασία της έκδοσης αδειών οδήγησης και αυτή της μεταβίβασης ΙΧ, οι οποίες θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά (και μέσω ΚΕΠ). Δείτε όλο το κείμενο του δελτίου τύπου εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.