Αλλαγή εύκολα μέσω gov.gr σε εταιρεία & τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος

    Με ένα μήνυμα στο wallet του κινητού τηλεφώνου θα μπορούν από τον επόμενο μήνα να αλλάζουν οι πολίτες -εφόσον το επιθυμούν – την εταιρεία ενέργειας και το τιμολόγιό τους. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm.

    Όπως χαρακτηριστικά είπε «ήδη με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος δουλεύουμε στη διαδικασία του να μπορεί αυτή η αλλαγή να γίνεται με ένα μήνυμα στο wallet εφόσον πατήσει “ναι” ο ενδιαφερόμενος. Όπως ακριβώς πριν από περίπου 1,5 μήνα λέγαμε για το myAuto, πακέτο που ήδη μπήκε στο wallet μας και ήδη πάνω από 100 χιλιάδες αυτοκίνητα έχουν “κατεβεί” στα κινητά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το 2023 από τις Περιφερειακές Ενότητες

Δημοσιεύτηκε η διευκρινιστική εγκύκλιος της Διεύθυνσης Πολιτικών ΑμεΑ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με τη χορήγηση των Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2023 από τις Περιφερειακές Ενότητες και τα ΚΕΠ, η οποία εκδόθηκε μετά τη σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 5411/Β΄/2022.

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων είναι στις 23 Ιανουαρίου 2023.

Εγκυκλιος_Δελτια_ΑμεΑ_2023

Νέες υπηρεσίες από το gov.gr

Στις υπηρεσίες που θα ψηφιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα προσφέρονται διαδικτυακά στους πολίτες αναφέρθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί».

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί από τον Πρωθυπουργό το ΚΕΠ live μέσω του οποίου ο πολίτης θα μπορεί να κλείνει ψηφιακό ραντεβού με τα ΚΕΠ ώστε να αποκτά πρόσβαση στην πληροφορία που θέλει.

Όπως εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης, τα έγγραφα θα αποστέλλονται είτε με φυσικό τρόπο, δηλαδή με κούριερ, είτε ψηφιακά με την «θυρίδα του πολίτη», η οποία θα μπει σε πλήρη λειτουργία στο τέλος του μήνα.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης ψηφιοποιούνται και οι αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ για εργοθεραπείες και λογοθεραπείες, ενώ επεκτείνεται και το πρόγραμμα της άυλης συνταγογράφησης καθώς αναμένεται μέσα στο μήνα να ψηφιοποιηθούν και τα παραπεμπτικά των εξετάσεων.

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης συμπλήρωσε ότι προς ψηφιοποίηση είναι και η διαδικασία για την απονομή των συντάξεων.

Δείτε το πλήρες άρθρο σχετικά με τις νέες υπηρεσίες του gov.gr στο Insider.gr .